VRAGEN


Kan ik zonder verwijzing bij jullie terecht?
Podologie is een paramedisch beroep. Dit betekent dat een professionele podoloog steeds werkt op verwijzing van een arts(specialist).

Passen podologische/podotherapeutische zolen in al mijn schoenen?
Podologische zolen worden altijd zo dun mogelijk gehoden en passen dus in de meeste normale schoenen. Ze nemen uiteraard wel wat ruimte in, daarom is het indien mogelijk verstandig de zolen te dragen in schoenen met een uitneembaar voetbed.

Hoe lang is de wachtlijst bij jullie?
Binnen onze praktijk streven wij ernaar een wachtlijst van maximaal een week te hanteren.

Worden de kosten voor Podologie/Podotherapie vergoed?
De terugbetaling voor podologische prestaties is voorlopig nog relatief beperkt. Het RIZIV voorziet 2 maal per jaar terugbetaling van een consult aan een podoloog voor diabetespatiƫnten die in het bezit zijn van een diabetespas, ofwel in het zorgtraject diabetes ingeschreven zijn.

Wat is het verschil tussen een podoloog/podotherapeut en een pedicure?
Een pedicure is een voetverzorger en onderhoudt de conditie van uw voeten. Voor het verwijderen van eelt of likdoorns, verzorging van schimmelnagels etc.
Een podotherapeut is een behandelaar die de oorzaken en/of gevolgen van uw klachten behandelt en hij/zij kan uw voeten onderhouden bij risicovolle situaties, bijvoorbeeld wanneer uw gevoel sterk verminderd is (polyneuropathie) en/of wanneer de doorbloeding in uw voeten sterk is afgenomen (angiopathie).
Indien nodig, kunnen wij u aanbevelingen doen over pedicures waarmee wij samenwerken.

Heeft u nog andere vragen die hierboven niet zijn genoemd mail of bel ons gerust!