NIEUWS

Na de zomer kampen veel slipper- en sandaaldragers met hiel-, voet- en kniepijn. De podoloog biedt uitkomst.

De podo-wie? Zelfs mensen met voet- en bewegingsklachten hebben vaak nooit van dit specialisme gehoord.

De zomervakantie is weer voorbij, een periode waarin we heel actief zijn geweest. Mensen zijn veel gaan wandelen, we zijn met het mooie weer veel gaan sporten en kinderen gaan weer lekker buitenspelen.

Bij een toename van de belasting op uw voeten, kunnen zich pijntjes en problemen voor gaan doen, die voorheen niet bestonden. Iedereen denkt dan wel eens “Dat gaat wel over”of “Het is gewoon even wennen”. Maar als de klachten aanhouden is er toch meer aan de hand dan ‘wennen’.

Een belangrijke conclusie die we kunnen trekken, is dat bij het actiever en sportiever worden van iedereen, ook goede zorg voor de voeten van groot belang is.

Bij klachten in de voeten, knieën, heupen of rug is wellicht het moment aangebroken om langs uw huisarts te gaan. De huisarts kan beoordelen of het verstandig is om eens naar uw voeten en looppatroon te laten kijken.

Een podoloog is een paramedicus en behandelt alle klachten die ontstaan doordat uw voeten niet goed functioneren. Dat kunnen dus ook knie-, heup- of rugklachten zijn. De podoloog onderzoekt uw voeten en benen, analyseert uw loopwijze en beoordeelt uw schoenen. Wanneer er inderdaad een fout in uw voetstand, looppatroon of schoenen blijkt te zitten die uw klacht veroorzaakt, dan kan de podoloog samen met u bekijken hoe dit opgelost kan worden. Dit  d.m.v. adviezen, inlegzolen, schoenaanpassingen en/of teenstukjes. Ook het behandelen van (fiks) ingegroeide nagels of ernstige likdoorns behoort tot het werk van de podoloog.

Kortom fijn bewegen is heel belangrijk. Pijn aan de voeten en benen gaat vaak niet vanzelf over, maar vaak wèl met een beetje hulp. Hoe eerder u iets aan uw klachten laat doen, hoe sneller u er weer vanaf kunt zijn. Hierdoor kunt  u weer volop wandelingen maken, volop sporten en volop genieten van het najaar!

Wilt u meer weten of heeft u klachten bij het lopen? Neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan u naar een podoloog verwijzen. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Podopraktijk van Unen, 014-724991.